Üniversitemiz öncülüğünde 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında İlimizde Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sanayi Kuruluşlarının katılımıyla, gençlerimizi bilime ve teknolojiye yönlendirmek, uzay ve havacılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği’’ yapılması planlanmaktadır. Üç gün planlanan etkinlikte 3*3 m boyutlarında çadırlar kurulacak olup ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ile Kamu Kurumları ve Sanayi Kuruluşlarının Ar-Ge faaliyetleri, ürün ve projelerini sergilenecektir. Etkinliğe ayrıca ilk astronotumuz olan Sayın Alper GEZERAVCI ve ülkemizin birçok önemli firmaları da davet edilmiştir. Bu kapsamda Ar-Ge niteliği taşıyan ürünlerin sergilenmesi amacıyla şenlikte ürün sergilemek isteyen öğrencilerimiz 05.04.2024 tarihine kadar Enstitümüze başvuru yapması gerekmektedir.