Turnitin

-Turnitine Giriş yapmak için tıklayınız.

Öğrenci ödevleri ve projelerinde intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen ödev, proje vb çalışmalar çok geniş bir veri havuzdaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır. Turnitin'i kullanmak isteyen akademik personelin ahievran.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adresleri ile Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  adresine ad/soyad, akademik/idari pozisyon, iletişim ve bölüm bilgilerini içeren bir e-posta göndermeleri gereklidir.

Tez İntihal Analizi yapmadan önce lütfen aşağıdaki Turnitin Kullanım Kılavuzunu inceleyiniz.

Turnitin hakkında ÖNEMLİ DİPNOT: Merkez Kütüphanemizin Turnitin Yönetici Yetkileri arasında "Depodan Ödev Kaldırma Yetkisi olmadığından" ve "depo adı verilen sisteme, sadece yurt dışındaki firma müdahale edebildiğinden" yani; oluşabilecek hata durumlarında, zaman kaybı yaşamamanız için; aşağıdaki iki aşama çok önemlidir:

1. Kontrol-deneme ya da başlangıç aşamasındaki tez, ödev, vb dokümanları yüklerken; "DEPO YOK" seçeneğini işaretleyiniz.

2. Dokümanın jüriye sunulan en son hali için; STANDART DEPO seçeneğini işaretleyebilirsiniz.